Foto: egreska
Suroviny
500 g |
|
Marinada: | |
2 PL, tekutý |
|
2 PL |
|
|
|
2 PL |
|
2 stručky |
|
2 PL |
|
|
|
asi 1 cm |
|
z 1/2 pomaranča |
|
2 šalky |
|
|
|
|
|
z 1 ks |
|
Postup
-
1
Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.
-
2
Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.Kto chce môže pridat ešte čili papričku.
-
3
Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.
-
4
Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.
-
5
Vylejeme na plech s papierom na pečenie.
-
6
Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.
-
7
Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.
-
8
Dokonalá..
-
9
Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))
Ale tie končeky milujem najviac - hlavne, keď sú chrumkavé a opečené:), zjem ich aj celé:)
:-)